Luister
muziek
27 maart 2024 - 11:30
Deel dit artikel:

Ergernis bij inwoners: wederom afval gedumpt in openbaar gebied

HEEZE - En weer is er grof vuil gedumpt. Wederom is de locatie bij de kledingcontainers nabij sporthal De Pompenmaker in Heeze als dumpplaats gebruikt. Ditmaal diverse rollen tapijt, reiskoffers, kinderspeelgoed en zakken restafval.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Op onze redactie kwamen diverse berichten binnen over de zoveelste afvaldump. Bewoners ergeren zich mateloos aan het gemak waarmee men het openbaar gebied keer op keer blijft vervuilen. "Onbegrijpelijk! De gemeente komt het steeds weer opruimen terwijl het voor de dumpers een kleine moeite is om het naar de milieustraat te brengen. Ik wordt er gewoon boos om", aldus een bewoner van de Ten Borchwardlaan in Heeze die al tientallen dumpingen zag bij de kledingcontainers. "Het gebeurt altijd in de nacht en dan zie je de zooi wanneer het licht is. Ruim gewoon je eigen zooi op!"

Jaarlijks komen er honderden meldingen binnen bij de gemeente over afvaldumpingen in het openbaar gebied. Vrijwel nooit komt de dumper in beeld of is deze te achterhalen helaas. De optuimkosten komen ten laste van de belastingbetaler oftewel de inwoners van Heeze-Leende. Onze gemeente kent voldoende afvoermogelijkheden om het afval te storten. Past het niet in de kliko dan kunnen inwoners naar de milieustraat. Een beter milieu begint bij jezelf!

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug