Luister
muziek
20 april 2024 - 11:30
Deel dit artikel:

Inschrijving 26e BBQ-rit van motortoerclub d’n Blaospijp geopend

LEENDE - Het is weer zover! De inschrijving voor de 26e BBQ-rit van motortoerclub d’n Blaospijp is officieel geopend. Op zondag 5 mei staat deze traditionele motortocht op het programma, waarbij deelnemers kunnen genieten van een prachtige rit van ongeveer 200 kilometer door België, met als hoogtepunt een speciale broodjesstop nabij Nationaal Park Hoge Kempen.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

De BBQ-rit, een jaarlijks terugkerend evenement, begint met een gratis kopje koffie of thee, gevolgd door de rit die start vanaf café Roothans aan Dorpstraat 132 te Leende. Dit jaar voert de route door het schitterende Nationaal Park Hoge Kempen in België, een ervaring die elke motorliefhebber niet mag missen.

Tijdens de rit kunnen de deelnemers in hun eigen tempo genieten van de prachtige omgeving en zijn er voldoende tussenstops om even op adem te komen. Halverwege staat een 'traditionele broodjesstop' gepland nabij Zuutendaal, waar deelnemers kunnen genieten van een lunchpakketje en diverse dranken zoals koffie, thee, chocomelk en jus d’orange.

Na een dag vol avontuurlijke kilometers keert de groep terug naar Leende, hopelijk met talloze mooie herinneringen aan de rit. Ter afsluiting staat er een goed verzorgde barbecue klaar (tegen betaling), die een perfecte afsluiter vormt voor deze gezellige dag.

Voorinschrijving is verplicht en kan tot en met woensdag 1 mei. Geïnteresseerden kunnen zich gemakkelijk online inschrijven via de website www.blaospijp.nl, of persoonlijk bij café Roothans (woensdag gesloten) of 4Bikers&Bikes in Leende. De kosten voor de toerrit, inclusief koffie/thee bij ontvangst en de 'traditionele broodjesstop', bedragen slechts 7 euro per persoon. Voor de barbecue betaal je aanvullend 18 euro per persoon.

Deelnemers ontvangen vooraf de route op GPS (GPX-bestand) en de bonnen voor de lunchstop en de barbecue worden op de dag zelf uitgereikt. De start van de rit vindt plaats tussen 09.30 en 10.30 uur bij Café Roothans in Leende. Vergeet niet je groene kaart mee te nemen, aangezien de route dit jaar voornamelijk door België loopt om wegafsluitingen door bevrijdingsfestivals te vermijden.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug