Luister
muziek
28 april 2024 - 09:45
Deel dit artikel:

Koningsdag in Sterksel

STERKSEL - Gisteren vierde Sterksel Koningsdag met een boeiend programma georganiseerd door het Oranjecomité. De festiviteiten begonnen op vrijdagavond 26 april met het 'Koningsavondfeest', waar Magic Mike, Bloe Noots en Marc de Louw zorgden voor een avond vol magie en muziek.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
  • Beeld - Peter Verest
Advertentie

Op Koningsdag zelf, zaterdag 27 april, begon de dag vroeg met activiteiten rondom Dorpshuis Valentijn. Muziekvereniging de Heerlijkheid en kinderen met versierde fietsen vertrokken naar de kerk voor een feestelijke ontvangst van gedecoreerden met partners door het college van B&W van Heeze-Leende. Daarop volgde een welkomstceremonie met vlaghijsing, reveille en aubade.

De ochtend werd voortgezet met een kinderochtend vol verrassende activiteiten voor jongere en oudere kinderen, waarna de festiviteiten rond 12.00 uur werden afgesloten.

Na de festiviteiten konden gedecoreerden genieten van een gezellige ochtend met koffie, gebak en een drankje. Vanaf 13.00 uur startte de fietstocht georganiseerd door Vrouwen van Nu, gevolgd door een levendige Koningsmarkt voor zowel kinderen als volwassenen, met muziek en een gezellig plein, georganiseerd door carnavalsvereniging "de Ossedrijvers" in samenwerking met het Oranjecomité.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug